020 363 93 22  
introfoto
Eerlijke en duurzame handel is het beste middel om de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden structureel te verbeteren

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. Café del Mar heeft in haar samenwerking te maken met het hoofdkantoor van Midden-Amerika, gevestigd in Guatemala-City.

Volgens Solidaridad is eerlijke en duurzame handel het beste middel om de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden structureel te verbeteren. Haar missie is dan ook om eerlijke en duurzame productie en handel te bevorderen in de landen waar zij actief is.

Een leefbaar inkomen verdienen is de basis voor een goed bestaan. Veel producenten in ontwikkelingslanden krijgen die kans niet. Boeren ontvangen lage prijzen voor hun producten en gebruiken (dure) chemische bestrijdingsmiddelen uit angst om hun oogsten (en dus hun inkomen van het volgende jaar) te verliezen. Op plantages zijn lonen laag en arbeidsomstandigheden slecht. Veel producenten in ontwikkelingslanden hebben nauwelijks toegang tot de wereldmarkt.
Solidaridad traint boeren in nieuwe landbouwtechnieken, helpt coöperaties opzetten en zorgt voor een eerlijker prijs voor producten. Solidaridad richt (fairtrade) keurmerken op zodat handelaren, bedrijfsleven en consumenten die eerlijke/duurzame producten kunnen kopen. Solidaridad werkt in de hele keten: van producent tot consument en van grondstof tot eindproduct. Doel is dat eerlijke en duurzame handel vanzelfsprekend wordt en producten op mens- en milieuvriendelijke wijze gemaakt worden.

Prijs is slechts één pijler voor boereninkomen
Meer opbrengst per hectare, een hogere kwaliteit, lagere kosten en een betere prijs. Dat is de formule achter moderne programma's voor certificering van duurzame koffieteelt. Boeren worden op deze manier agrarische ondernemers en kunnen hun inkomen sterk verbeteren en kunnen investeren in zorg voor mens en milieu. Vanuit deze gedachte presenteerde Solidaridad in 2009 een nieuw pakket trainingen.
Ook startte Solidaridad een vernieuwend programma rond afvalstromen in de koffieteelt, dat moet leiden tot winst voor het milieu. Indien u meer informatie over deze organisatie wilt, raadpleeg dan de website www.solidaridad.nl.

Kenmerken Café del Mar koffie

Zuiver Arabica

De zuivere arabicabonen zijn van hoge kwaliteit. De hoog gelegen plantage en het optimale klimaat zorgen voor een uitgebalanceerde koffieboon, zacht van smaak en met een fruitig accent.

Eigen Fair Trade

De boeren en hun gezinnen verdienen een eerlijke beloning voor hun harde werk. Café del Mar heeft een eigen fair trade concept ontwikkelt in samenwerking met Solidaridad.

Rainforest Alliance

Onze Platanillo en San Marcos koffiemelanges zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. 

Vers gebrand

Wekelijks wordt onze koffie op kleine schaal met ambachtelijk vakmanschap en passie gebrand. De tijd tussen het branden en de levering aan u is bijzonder kort.

Sociaal ondernemen

De koffiezakken worden gestickerd bij Scorlewald in Schoorl, een instelling waar mensen met een geestelijke beperking wonen en werken. Vol trots dragen ook zij hun steentje bij aan ons product.