020 363 93 22  

Voor de halfautomaten (ook wel ‘pistonmachines’ genoemd) in de horeca werken wij samen met Espresso Express uit Aalsmeer. 7 dagen per week (overdag) bereikbaar en binnen 24 uur terplaatse, van Texel tot Den Haag.

Met hen worden of rechtstreeks, of via ons, jaarcontracten afgesloten voor het onderhoud van de machine. Nagenoeg alle merken worden geserviced en gecontracteerd.

Er kunnen contracten worden afgesloten voor 2, 3 of 4 beurten per jaar. Dat hangt af van de hoeveelheid koffie die met het apparaat wordt gezet. Vuistregel is 3 beurten bij meer dan 250 kg koffie per jaar en 4 beurten bij meer dan 500 kg per jaar.

De contractkosten van een basiscontract bedragen:

  • voor een 2-groepsmachine: € 275 per jaar bij 2 beurten/jaar; € 390,- per jaar bij 3 beurten/jaar; € 525 bij 4 beurten/jaar
  • voor een 3-groeps machine: € 415 per jaar bij 3 beurten/jaar en € 540,- per jaar bij 4 beurten/jaar

Een basis contract houdt in dat bij elke servicebeurt – naast de controle van alle machinefuncties – de waterontharder (DA9) wordt vervangen en gereviseerd, sproeiers- douchekoppen- en ringen worden gecontroleerd en zo nodig vervangen, O-ringen worden vervangen, keteltemperatuur- en pompdruk worden gecontroleerd en de molen wordt gecontroleerd. De kosten van kleine, relatief goedkope en slijtende onderdelen, zoals ringen, zijn inbegrepen. De kosten van traag-slijtende, dure onderdelen, zoals de pompen en schakels, zijn niet inbegrepen.

Voor Faemas die bij ons worden aangekocht of geleased, kan ook een all in servicecontract worden afgesloten. Daarbij zijn de kosten van vervaning van alle onderdelen inbegrepen, mits de machine naar behoren wordt gebruikt. Over de kosten van een all-in contract zullen we u per situatie informeren.

Een contract kan ingaan direct bij aanschaf van een machine bij ons, danwel -bij overname van een service opdracht- na een zogeheten ‘saneringsbeurt’. Zo’n beurt kost € 175,- plus de kosten van te vervangen (dure) onderdelen.

Bij incidenten, zonder dat een onderhoudscontract is afgesloten, bedragen de voorrijdkosten € 62,50 en het uurtarief (of deel van een uur) eveneens € 62,50.
In weekends geldt een tarieftoeslag van 150% (zaterdag) of 200% (zon- en feestdagen)

Met een servicecontract voorkomt u problemen met de machine