In 2010 gingen Ingrid de Visser en haar partner Carlo Schneider op zoek naar een (h)eerlijke koffie. Een koffie die in Nederland de smaak van Café del Mar zou kunnen vertegenwoordigen. In hun zoektocht kwamen zij onder meer terecht in Guatemala op de finca Platanillo. Hier groeit de 100% arabicaboon op grote hoogte in een schaduwrijke omgeving, wat zorgt voor de eigen, karakteristieke smaak van de koffieboon.
Na terugkomst zijn Ingrid en Carlo in 2011 gestart met de verkoop van Café del Mar koffie. In een Piaggio met vers geurende koffiebonen in eikenhouten tonnetjes reden zij langs restaurants en kantoren waar men graag een mooie en smaakvolle koffie serveert. In de jaren die daarop volgden is Café del Mar uitgegroeid tot een volwaardig koffiemerk met passie voor smaak en beleving. Daarbij is hun bezoek aan Guatemala een verbintenis aangegaan om lokale (Zuid-Amerikaanse) koffieboeren blijvend te ondersteunen.
Café del Mar doneert, mede namens haar klanten, € 0,75 per verkochte kilo koffie aan 2 projecten van Solidaridad. Bij Comon Yai Nop Tic en Rios del Inca worden de leefomstandigheden van de koffieboeren en hun gezinnen structureel verbeterd door de verkoop van koffie gezamenlijk te organiseren en de natuur te behouden door het aanmoedigen van duurzame productiemethoden. Eenmaal in Nederland aangekomen worden de groenen bonen wekelijks ambachtelijk en vers gebrand en verpakt in bio-afbreekbare zakken. De bestickering wordt verzorgd door mensen met een verstandelijke beperking. Op die manier draagt Café del Mar bij aan een stukje ‘mooiere wereld’. En die liefde proef je in de met zorg bereidde koffie.