020 363 93 22  

Onze koffie wordt na de oogst verpakt in juten balen van 69 kg en per schip vervoerd van het land van herkomst naar Zeebrugge in België.  Daar worden de balen geklimatiseerd opgeslagen onder de meest ideale temperatuur en vochtigheidsgraad. In kleine partijen worden de balen vandaar vervoerd naar onze branderij in Zwolle. 

De groene, gedroogde bonen hebben nog geen smaak en zijn zo hard als kleine steentjes. De smaak en het aroma ontwikkelen zich pas na het branden. Wekelijks wordt onze koffie op kleine schaal met ambachtelijk vakmanschap en passie gebrand in de slow-roast modern/ambachtelijke branderij van Mocca d’Or.  Zij zijn de eerste branderij in Nederland waar de restwarmte van het brandproces wordt opgeslagen en wordt omgezet in energie om in de zomer het pand te koelen en in de winter te verwarmen.

Na het branden moet de koffie 24 uur ‘uitgassen’, voordat het bij de branderij wordt verpakt in kraft papieren zakken, waaruit alleen lucht kan ontsnappen via een 'valve', maar waar geen lucht bij kan komen.

Nadat de koffie is gebrand verliest het normaliter snel aan kwaliteit en aroma. De tijd tussen het branden en de levering is bij Café del Mar echter extreem kort. Hierdoor blijven geur, smaak en aroma het best bewaard. Volgens kenners wordt de optimale smaak bereikt tussen 1 week en 3 weken na het branden.
Uw koffie is dus altijd vers!


De tijd tussen het branden en de levering is bij Café del Mar extreem kort

Kenmerken Café del Mar koffie

Zuiver Arabica

De zuivere arabicabonen zijn van hoge kwaliteit. De hoog gelegen plantage en het optimale klimaat zorgen voor een uitgebalanceerde koffieboon, zacht van smaak en met een fruitig accent.

Eigen Fair Trade

De boeren en hun gezinnen verdienen een eerlijke beloning voor hun harde werk. Café del Mar heeft een eigen fair trade concept ontwikkelt in samenwerking met Solidaridad.

Rainforest Alliance

Onze Platanillo en San Marcos koffiemelanges zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. 

Vers gebrand

Wekelijks wordt onze koffie op kleine schaal met ambachtelijk vakmanschap en passie gebrand. De tijd tussen het branden en de levering aan u is bijzonder kort.

Sociaal ondernemen

De koffiezakken worden gestickerd bij Scorlewald in Schoorl, een instelling waar mensen met een geestelijke beperking wonen en werken. Vol trots dragen ook zij hun steentje bij aan ons product.